Lot's

Channel

Wil kinderen vertellen wat hun rechten zijn

Voor jou
Voor scholen

Nieuws

Emilie (11) is kinderburgemeester
Emilie (11) is kinderburgemeester
03 februari 2020
Samen met de Kinderraad bedenkt Emilie plannen om gemeente Diemen te verbeteren.
Vloggen met Lot op Curacao!
Vloggen met Lot op Curacao!
01 november 2019
Een eigen vlog maken over kinderrechten
Lot's Channel in Dordt!
Lot's Channel in Dordt!
06 augustus 2019
Vlak voor de zomervakantie gingen leerlingen in Dordrecht op onderzoek uit met Lot's Channel.
Vloggen over kinderrechten
Vloggen over kinderrechten
10 april 2019
Wist je dat Lot Curaçaose roots heeft? :-) Deze leerlingen vloggen over kinderrechten,
Speel, zing dans!
Speel, zing dans!
19 februari 2019
Wist je dat ieder kind recht heeft om te spelen en op vrije tijd? Speel Zing Dans gaat over muziek, spelen, dansen en vriendschap.
Teun Peters over pesten
Teun Peters over pesten
28 januari 2019
Veel kinderen worden gepest en voelen zich daardoor niet veilig. Teun ging op bezoek bij leerlingen van IKC 't Holthuus om te praten over pesten en het recht op bescherming.
Lot op VSO Parcours
Lot op VSO Parcours
03 december 2018
Wist je dat @Teuntjep op scholen in het hele land komt? Deze keer was hij op bezoek bij VSO Parcours in Tilburg...
Op het Sint Joriscollege
Op het Sint Joriscollege
30 november 2018
Laatst was ik in Eindhoven. Daar praatten leerlingen van het Sint Joriscollege over hoe je een film maakt en hoe je ervoor zorgt dat je geen domme dingen doet op internet. Deze keer was @TeunjeP er ook bij.
Kinderrechten in Rotterdam
Kinderrechten in Rotterdam
20 november 2018
Op 20 november is het kinderrechtendag. Ik was deze dag in Rotterdam. Daar werd de Rotterdamse Kinderrechten Award uitgereikt.
Op bezoek in Nieuwerkerk aan den IJssel
Op bezoek in Nieuwerkerk aan den IJssel
01 november 2018
Op 1 november heb ik Thorbecke Nieuwerkerk bezocht. De leerlingen van Inge Spaander gingen aan de slag met filmpjes over een kinderrecht...

Lot's Ambassadeurs

Brechtje

BrechtBrechtje

Mijn naam is Brechtje Spierings. Ik ben 16 jaar en ik zit in 5 vwo. Mijn hobby is synchroonzwemmen.  Ik hou ook van lezen, shoppen en leuke dingen doen met vriendinnen of met mijn zussen.
Alle kinderen zijn gelijk maar niet alle kinderen hebben dezelfde kansen en dat zou eigenlijk wel zo moeten zijn. Daarom ben ik ambassadeur van Lot’s Foundation. Om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende aandacht besteed wordt aan kinderrechten.

Pleuni

PleuniPleuni

Ik ben Pleuni Spierings, ik ben 13 jaar en ik zit in 2 havo. Ik doe aan hockey en dansen en ik hou van fotograferen en shoppen met mijn vriendinnen. Ik ben ambassadeur omdat ik het belangrijk vind dat kinderen hun eigen rechten hebben. Over het recht om je eigen mening te uiten heb ik een filmpje gemaakt met Teun Peters! Ik hoop nog veel meer te kunnen doen voor kinderrechten omdat iedereen moet weten welke rechten er zijn. 

Saida

SaidaSaida

Mijn naam is Saida Montaser, ik zit in de eerste klas en ben 13 jaar. Mijn hobby’s zijn voetballen, vloggen en chillen met mijn vriendinnen. Ik vind het belangrijk dat ieder kind rechten heeft. Ik heb daar zelf mee te maken omdat ik niet bij mijn ouders kan wonen. Kinderrechten geven aan dat er altijd gekeken moet worden naar het belang van het kind. Ik heb gemerkt dat dit wel gebeurt, er wordt naar mij geluisterd. Maar ook vind ik dat het nog beter kan omdat er áltijd geluisterd moet worden naar het kind. Want kinderen weten vaak zelf wel wat goed voor ze is. Om me hiervoor in te zetten ben ik ambassadeur van Lot’s Foundation.

Derek

DerekDerek

''Soms plaatsen mensen iets online over jou wat je niet wilt, of zet je zelf iets online waar je later spijt van hebt. Bijvoorbeeld een vervelende reactie onder een foto van iemand anders, of ruzie maken via Whatsapp.
Het is belangrijk om met jongeren te praten over hoe ze omgaan met elkaar, ook op social media. Ik mocht met Teun Peters een filmpje maken over het recht op privacy. Dat was erg leuk en bijzonder om te doen! Ik hoop dat veel jongeren het filmpje gaan bekijken en over dit onderwerp in gesprek zullen gaan. Met elkaar, maar ook met hun ouders of leraar.''
 

 

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×