Lot's

Channel

Wil kinderen vertellen wat hun rechten zijn

Voor jou
Voor scholen

07 december 2020

Spel en vrije tijd

Als kind heb je het recht om te kunnen spelen. Om vrije tijd te hebben, te rusten en om leuke dingen te ondernemen. We zijn gewend dat op een bepaalde manier te doen, door samen te sporten, buiten te spelen, of door gezellig met vrienden te hangen.  Door de coronacrisis moeten mensen meer afstand houden tot elkaar. Wat betekent dat voor het recht op vrije tijd? YouTuber Teun maakte er tijdens de eerste 'Lockdown' een video over.  Hoe is de situatie nu? Wat kan er wel en wat niet? Wat vind je daarvan> Praat erover met je klasgenoten of vrienden!
Bekijk de video bij 'Beleef het mee!'

Terug naar overzicht

Lot's Ambassadeurs

Brechtje

 

Brechtje

Mijn naam is Brechtje Spierings. Ik ben 18 jaar en ik studeer sociologie in Rotterdam. Alle kinderen zijn gelijk maar niet alle kinderen hebben dezelfde kansen en dat zou eigenlijk wel zo moeten zijn. Daarom ben ik ambassadeur van Lot’s Foundation. Om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende aandacht besteed wordt aan kinderrechten.

 

 

Pleuni

Pleuni

Ik ben Pleuni Spierings, ik ben 15 jaar en zit in havo 4. Ik doe aan Hockey en hou van tekenen en muziek. Ik ben ambassadeur omdat ik het belangrijk vind dat kinderen hun eigen rechten hebben, en zij ook weten welke dat zijn. Zelf heb ik samen met Teun Peters een filmpje gemaakt over het recht om je eigen mening te uiten. Ik hoop nog veel meer te kunnen doen voor kinderrechten omdat het belangrijk is dat iedereen weet dat ze er zijn.

Derek

DerekDerek

''Soms plaatsen mensen iets online over jou wat je niet wilt, of zet je zelf iets online waar je later spijt van hebt. Bijvoorbeeld een vervelende reactie onder een foto van iemand anders, of ruzie maken via Whatsapp.
Het is belangrijk om met jongeren te praten over hoe ze omgaan met elkaar, ook op social media. Ik mocht met Teun Peters een filmpje maken over het recht op privacy. Dat was erg leuk en bijzonder om te doen! Ik hoop dat veel jongeren het filmpje gaan bekijken en over dit onderwerp in gesprek zullen gaan. Met elkaar, maar ook met hun ouders of leraar.''
 

 

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×