Lot's

Channel

Wil kinderen vertellen wat hun rechten zijn

Voor jou
Voor scholen

Nieuws

Lot op VSO Parcours
Lot op VSO Parcours
03 december 2018
Wist je dat @Teuntjep op scholen in het hele land komt? Deze keer was hij op bezoek bij VSO Parcours in Tilburg...
Op het Sint Joriscollege
Op het Sint Joriscollege
30 november 2018
Laatst was ik in Eindhoven. Daar praatten leerlingen van het Sint Joriscollege over hoe je een film maakt en hoe je ervoor zorgt dat je geen domme dingen doet op internet. Deze keer was @TeunjeP er ook bij.
Kinderrechten in Rotterdam
Kinderrechten in Rotterdam
20 november 2018
Op 20 november is het kinderrechtendag. Ik was deze dag in Rotterdam. Daar werd de Rotterdamse Kinderrechten Award uitgereikt.
Op bezoek in Nieuwerkerk aan den IJssel
Op bezoek in Nieuwerkerk aan den IJssel
01 november 2018
Op 1 november heb ik Thorbecke Nieuwerkerk bezocht. De leerlingen van Inge Spaander gingen aan de slag met filmpjes over een kinderrecht...
Met Teun op IKC 't Holthuus
Met Teun op IKC 't Holthuus
30 oktober 2018
Op 30 oktober was ik in Huissen. Dat ligt in de buurt van Nijmegen. De leerlingen van groep 7 en 8 van IKC 't Holthuus hebben naar mijn nieuwe website gekeken...
Teun Peters vlogt voor Lot
Teun Peters vlogt voor Lot
21 maart 2018
Mag je alles zeggen wat je vindt? Hoe vind jij het als iemand zomaar jouw foto op facebook plaatst? YouTuber Teun Peters zet zich maatschappelijk in, door vlogs te maken voor Lot’s Foundation over kinderrechten.
Pleuni en Annelique in gesprek met de minister!
Pleuni en Annelique in gesprek met de minister!
26 november 2017
Op 20 november, de Dag van de Kinderrechten, stelden Pleuni en Annelique scherpe vragen aan Minister Hugo de Jonge. Zij vinden het belangrijk dat kinderen hun verhaal kunnen vertellen en dat volwassenen naar hen luisteren.

Lot's Ambassadeurs

Brechtje

 

Brechtje

Mijn naam is Brechtje Spierings. Ik ben 18 jaar en ik studeer sociologie in Rotterdam. Alle kinderen zijn gelijk maar niet alle kinderen hebben dezelfde kansen en dat zou eigenlijk wel zo moeten zijn. Daarom ben ik ambassadeur van Lot’s Foundation. Om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende aandacht besteed wordt aan kinderrechten.

 

 

Pleuni

Pleuni

Ik ben Pleuni Spierings, ik ben 15 jaar en zit in havo 4. Ik doe aan Hockey en hou van tekenen en muziek. Ik ben ambassadeur omdat ik het belangrijk vind dat kinderen hun eigen rechten hebben, en zij ook weten welke dat zijn. Zelf heb ik samen met Teun Peters een filmpje gemaakt over het recht om je eigen mening te uiten. Ik hoop nog veel meer te kunnen doen voor kinderrechten omdat het belangrijk is dat iedereen weet dat ze er zijn.

Derek

DerekDerek

''Soms plaatsen mensen iets online over jou wat je niet wilt, of zet je zelf iets online waar je later spijt van hebt. Bijvoorbeeld een vervelende reactie onder een foto van iemand anders, of ruzie maken via Whatsapp.
Het is belangrijk om met jongeren te praten over hoe ze omgaan met elkaar, ook op social media. Ik mocht met Teun Peters een filmpje maken over het recht op privacy. Dat was erg leuk en bijzonder om te doen! Ik hoop dat veel jongeren het filmpje gaan bekijken en over dit onderwerp in gesprek zullen gaan. Met elkaar, maar ook met hun ouders of leraar.''
 

 

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×