Lot's

Channel

Wil kinderen vertellen wat hun rechten zijn

Voor jou
Voor scholen

Over Lot's Channel

 LOT ROND I.jpg

Hey hallo! Ik ben Lot, fijn dat je er bent!
 

Mijn vader komt uit Curaçao en is vrachtpiloot. Mijn moeder komt uit Nederland en is juf. Mijn ouders zijn gescheiden, omdat ze elkaar meer in de haren dan in de armen vlogen. Op deze plek, in een digitale wereld, vind je mijn biografie, mag je meereizen met wie ik ben en wat ik vind. Soms mag ik met mijn vader mee op reis, dan ontmoet ik kinderen uit de hele wereld. Zij vertellen mij grappige, mooie en nare verhalen. Ik maak filmpjes van ze met mijn telefoon, want ik hoop ze voor altijd te bewaren. Ik zou later graag journalist willen worden, om woorden te geven aan wat we niet mogen vergeten...

Soms deel ik verhalen op social media. Kinderrechten door de ogen van kinderen. Zo wil ik iedereen laten zien, horen en voelen wat deze rechten zijn en waarom ze zo belangrijk zijn.  Lot komt op voor kinderrechten. Lot is er voor ieder kind!

Lot's Ambassadeurs

Brechtje

BrechtBrechtje

Mijn naam is Brechtje Spierings. Ik ben 16 jaar en ik zit in 5 vwo. Mijn hobby is synchroonzwemmen.  Ik hou ook van lezen, shoppen en leuke dingen doen met vriendinnen of met mijn zussen.
Alle kinderen zijn gelijk maar niet alle kinderen hebben dezelfde kansen en dat zou eigenlijk wel zo moeten zijn. Daarom ben ik ambassadeur van Lot’s Foundation. Om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende aandacht besteed wordt aan kinderrechten.

Pleuni

PleuniPleuni

Ik ben Pleuni Spierings, ik ben 13 jaar en ik zit in 2 havo. Ik doe aan hockey en dansen en ik hou van fotograferen en shoppen met mijn vriendinnen. Ik ben ambassadeur omdat ik het belangrijk vind dat kinderen hun eigen rechten hebben. Over het recht om je eigen mening te uiten heb ik een filmpje gemaakt met Teun Peters! Ik hoop nog veel meer te kunnen doen voor kinderrechten omdat iedereen moet weten welke rechten er zijn. 

Saida

SaidaSaida

Mijn naam is Saida Montaser, ik zit in de eerste klas en ben 13 jaar. Mijn hobby’s zijn voetballen, vloggen en chillen met mijn vriendinnen. Ik vind het belangrijk dat ieder kind rechten heeft. Ik heb daar zelf mee te maken omdat ik niet bij mijn ouders kan wonen. Kinderrechten geven aan dat er altijd gekeken moet worden naar het belang van het kind. Ik heb gemerkt dat dit wel gebeurt, er wordt naar mij geluisterd. Maar ook vind ik dat het nog beter kan omdat er áltijd geluisterd moet worden naar het kind. Want kinderen weten vaak zelf wel wat goed voor ze is. Om me hiervoor in te zetten ben ik ambassadeur van Lot’s Foundation.

Derek

DerekDerek

''Soms plaatsen mensen iets online over jou wat je niet wilt, of zet je zelf iets online waar je later spijt van hebt. Bijvoorbeeld een vervelende reactie onder een foto van iemand anders, of ruzie maken via Whatsapp.
Het is belangrijk om met jongeren te praten over hoe ze omgaan met elkaar, ook op social media. Ik mocht met Teun Peters een filmpje maken over het recht op privacy. Dat was erg leuk en bijzonder om te doen! Ik hoop dat veel jongeren het filmpje gaan bekijken en over dit onderwerp in gesprek zullen gaan. Met elkaar, maar ook met hun ouders of leraar.''
 

 

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×